Tisk

Vídeňské minipárečky se sýrem Ementál 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaVídeňský párek
Číslo cechovní normy2015-12-22-0014
Číslo výrobku2015-12-22-0014/1941
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

masný výrobek tepelně opracovaný;

 

sýr Ementál: pasterované mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury, syřidlo.

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890004173
Typ baleníochranná atmosféra, vanička tvořená z fólií
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso75 %
sýr Ementál9 %
pitná voda
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
bramborový škrob
skopové střevo
koření (pepř černý, paprika sladká, muškátový ořech, kardamon, chilli, hřebíček)
sušená zeleniny
glukózový sirup
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1049 kJ / 100g
250.54 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.6 g/100g
Sacharidy2.0 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světle hnědé až kaštanově hnědé barvy.

Vůně a chuť

Chuť – přiměřeně slaná a kořeněná. Vychladlý výrobek je na skusu křehký, po ohřátí je šťavnatý.

Vůně – příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. přírodní střevo,
  3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení,, balení, etiketování

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno15.10.2019 09:33:24
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.10.2019 09:33:24
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený