Vídeňské minipárečky se sýrem Ementál 200 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vídeňský párek |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0014 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0014/1941 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | masný výrobek tepelně opracovaný;
sýr Ementál: pasterované mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury, syřidlo. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592890004173 |
Typ balení | ochranná atmosféra, vanička tvořená z fólií |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 75 % |
sýr Ementál | 9 % |
pitná voda | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
bramborový škrob | |
skopové střevo | |
koření (pepř černý, paprika sladká, muškátový ořech, kardamon, chilli, hřebíček) | |
sušená zelenina | |
glukózový sirup | |
aroma | |
Přídatné látky | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E 250 - Dusitan sodný | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1049 kJ / 100g | |
250.54 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 20 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 8.6 g/100g | Sacharidy | 2.0 g/100g | z toho cukry | 0.2 g/100g | Bílkoviny | 18.0 g/100g | Sůl | 2.2 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světle hnědé až kaštanově hnědé barvy. |
Vůně a chuť | Chuť – přiměřeně slaná a kořeněná. Vychladlý výrobek je na skusu křehký, po ohřátí je šťavnatý. Vůně – příjemná po čerstvé uzenině. |
Konzistence | pružná, soudržná |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení,, balení, etiketování Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 30.01.2020 08:21:00 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 30.01.2020 08:21:00 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |