Tisk

Miniberner se slaninou a sýrem 250 g

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/2058
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

masný výrobek tepelně opracovaný;

anglická slanina 10 % [vepřový bok bez kosti 80%, voda, bramborový škrob, dusitanová solící směs (jedlá sůl, konzervant (dusitan sodný), jodičnan draselný), stabilizátor (E451), zahušťovadlo (E407), antioxidant (E301);

uzená vepřová slanina [vepřové sádlo, jedlá sůl, kouř z bukového dřeva];

sýr Eidam 10 % [mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury, syřidlo].

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590421038505
Typ balenívakuové balení
Velikost balení250 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso58 %
pitná voda
anglická slanina10 %
sýr Eidam podle ČCN10 %
vepřová slanina
bramborový škrob
kolagenní střevo
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
skopové střevo
směs koření
extrakty koření
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E 250 - Dusitan sodný
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 316: Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) - (Antioxidant)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1233 kJ / 100g
294.48 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky26 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.6 g/100g
Sacharidy3.2 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl1.95 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Pokud je použita hrubě mělněná vložka, mozaika zrn je nepravidelná, o průměru převážně do 6 mm. Povrchový vzhled barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, případně po použitém koření či ochucujících složkách. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
  3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu je povinné využít přírodní střevo,
  • lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno14.02.2020 13:00:43
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.02.2020 13:00:43
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g