Tisk

Vídeňské mini párky Pikok – 300 g

NázevHodnota
Cechovní normaVídeňský párek
Číslo cechovní normy2015-12-22-0014
Číslo výrobku2015-12-22-0014/1765
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o.
Pražská 117
34201, Sušice
c
Definice balení
EAN kód4056489063797
Typ baleníochranná atmosféra, vanička e 200g (horní a spodní folie)
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
amaranth
kořenící přípravek (dextróza, glukózový sirup, koření, extrakty koření)
skopové střívko
kouř
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E250 dusitan sodný
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
12Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
Energetická hodnota výrobku
1144 kJ / 100g
273.23 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky24.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.0 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny12.8 g/100g
Sůl2.16 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světle hnědé až kaštanově hnědé barvy

Vůně a chuť

Chuť – přiměřeně slaná a kořeněná. Vychladlý výrobek je na skusu křehký, po ohřátí je šťavnatý.

Vůně – příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. přírodní střevo,
  3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Výrobek může obsahovat stopy uvedených alergenů.

Uživatel
Vytvořeno10.06.2019 14:29:57
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.06.2019 14:29:57
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený