Tisk

Vídeňské párky Pikok Pure

NázevHodnota
Cechovní normaVídeňský párek
Číslo cechovní normy2015-12-22-0014
Číslo výrobku2015-12-22-0014/0946
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o.
Pražská 117
34201, Sušice
c
Definice balení
EAN kód20105013
Typ baleníochranná atmosféra, vanička e 200g (horní a spodní folie)
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
aromatické extrakty koření
přírodní aroma
rýžová směs
koření
skopové střívko
kouř z bukového dřeva
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1058 kJ / 100g
252.69 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky22.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.4 g/100g
Sacharidy0.1 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny12.6 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světle hnědé až kaštanově hnědé barvy

Vůně a chuť

Chuť – přiměřeně slaná a kořeněná. Vychladlý výrobek je na skusu křehký, po ohřátí je šťavnatý.

Vůně – příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry

1.vysoký obsah masa,
2.přírodní střevo,
3.bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad, bez přidaných „éček“

Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno15.05.2018 07:54:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.05.2018 07:54:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený