Vídeňské párky Pikok Pure
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vídeňský párek |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0014 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0014/0946 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | upřesnění energetické hodnoty: na obale výrobku je energetická hodnota v kcal: 256 |
Předkladatel | |
Společnost | Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o. Pražská 117 34201, Sušice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 20105013 |
Typ balení | ochranná atmosféra, vanička e 200g (horní a spodní folie) |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 85 % |
pitná voda | |
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný) | |
aromatické extrakty koření | |
přírodní aroma | |
rýžová směs | |
koření (obsahuje dusičnany, dusitany a fosfáty z přírodních zdrojů) | |
skopové střívko | |
kouř z bukového dřeva | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1058 kJ / 100g | |
252.69 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 22.7 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 8.4 g/100g | Sacharidy | 0.1 g/100g | z toho cukry | 0.1 g/100g | Bílkoviny | 12.6 g/100g | Sůl | 1.7 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světle hnědé až kaštanově hnědé barvy |
Vůně a chuť | Chuť – přiměřeně slaná a kořeněná. Vychladlý výrobek je na skusu křehký, po ohřátí je šťavnatý. Vůně – příjemná po čerstvé uzenině. |
Konzistence | pružná, soudržná |
Nadstandardní parametry | 1.vysoký obsah masa, |
Technologický postup | příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 25.08.2020 08:16:55 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 25.08.2020 08:16:55 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |