Tisk

Uhlíř

NázevHodnota
Cechovní normaUzený bílý sýr lisovaný
Číslo cechovní normy2016-03-22-0135
Číslo výrobku2016-03-22-0135/1461
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku

Uzený bílý sýr lisovaný, trojúhelníkového tvaru, vakuově balený.

Předkladatel
Společnost Mlékárna Olešnice, RMD
Tržní 376
679 74, Olešnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594005858305
Typ balenívakuově baleno v plastové folii
Velikost balení110 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
960 kJ / 100g
229.28 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.2 g/100g
Sacharidy1.3 g/100g
z toho cukry1.3 g/100g
Bílkoviny19.5 g/100g
Sůl3.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Balení – obal čistý, neporušený, dobře uzavřený a řádně označený

Značení – texty čitelné, datum minimální trvanlivosti a číslo výrobní šarže jsou natištěny na pohledové straně.
Vzhled a barva – povrch je celistvý s otiskem lisovacího plátna nebo tvořítka a roštu z udírny, barva povrchu je světle hnědá po uzení, na řezu mléčně bílá.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – slaná, mléčně nakyslá, výrazná po uzení.

Konzistence

slabě elastická až tuhá, na řezu hladká s možností výskytu drobných technologických otvorů

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.
Uzení probíhá na bázi nedokonalého spalování dřeva, neobsahuje kouřové aroma a splňuje limity PAH.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, formování a lisování, dokysání, solení, uzení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování v chladu, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 43,0%;
Tuk v sušině 38,0 %;
Obsah soli (NaCl) nejvýše 4,5%;
Teplota skladování od 2°C do 8°C.;
Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g;
E. coli – n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g;
Koagulázopozitivní stafylokoky – n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel
Vytvořeno18.03.2019 15:34:51
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.03.2019 15:34:51
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený