Tisk

Vesnická šunka nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka nejvyšší jakosti
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/0716
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód296639
Typ baleníochranná atmosféra, plastová folie
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso98 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
kouřové aroma
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
673 kJ / 100g
160.74 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.7 g/100g
Sacharidy0.6 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny20.0 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je zabalený do plastové folie. Na povrchu je zlatavé barvy. V nákroji je svalovina s tukovým krytím

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po použitém koření a uzení

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (98%);
Celosvalový výrobek;
Bez lepku;
Bez barviv;
Bez vlákniny;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez škrobu;
Bez bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a následně klademe na koše. Tepelně opracujeme vařením a uzením, poté vychladíme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno06.12.2019 10:12:21
VytvořilDana Gabrovská
Změněno06.12.2019 10:12:21
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený