Vepřová pečeně s kostí
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vepřové maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0420 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0420/1494 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Vepřová pečeně s kostí – nepřelámaná, nedeformovaná páteřní část dělená středem (v míšním kanálku), na vnější straně kryta tukem a to nejvýše z jedné třetiny plochy vrstvou maximálně 10 mm, na zbývající části maximálně 5 mm. Žebírka nesmějí být delší než 30 mm, měřeno od horního okraje hlavního svalu pečeně. Od krkovice je pečeně oddělena rovným řezem mezi šestým a sedmým žebrem. Jednotlivé kotlety smějí být na obvodu kryty vrstvou tuku do 10 mm. |
Předkladatel | |
Společnost | Maso Brejcha s.r.o. Brdlíkova 287/1d 150 00, Praha 5 Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | volně ložené, kusový prodej |
Velikost balení | 2 kg |
Způsob distribuce výrobku | velkoobchod |
Složení | |
vepřová pečeně s kostí | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Očištěno od štětin a chloupků. |
Vůně a chuť | Typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase a sádle. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad vepřového masa – PSE (pale = světlý, soft = měkký, exudative = vodnatý) a podobné vady. |
Technologický postup | Chov vepřových jatečných kusů na maso a dle technologického postupu pro dané masné plemeno. Porážka vepřových zvířat na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu) minimálně 24 hodin, při chlazení vzduchem, bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celé jatečně opracované půlky nebo předku. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Skladovací podmínky 0 – 4°C; |
Uživatel | |
Vytvořeno | 22.03.2019 14:20:23 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 22.03.2019 14:20:23 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |