Tisk

Vepřová kýta bez kosti

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0420
Číslo výrobku2019-02-21-0420/2250
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Vepřové maso výsekové

Předkladatel
Společnost AGRO družstvo vlastníků Puklice
Puklice 94
58831, Puklice
Česká republika
Definice balení
Typ baleníVolně ložené nebo vakuově balené v přepravkách E2.
Velikost balení1.0 kg
Způsob distribuce výrobkuvlastní síť prodejen
Složení
vepřová kýta bez kosti100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Vzhled bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Očištěno od štětin a chloupků.
Barva: Jednotná barva typická pro vepřové maso (červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin, tuková tkáň bílá bez skvrn.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase a sádle.
Konzistence: Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa

Konzistence

Konzistence: Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad vepřového masa – PSE (pale = světlý, soft = měkký, exudative = vodnatý) a podobné vady.
Chov vepřových jatečných kusů na maso a dle technologického postupu pro dané masné plemeno. Porážka vepřových zvířat na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu) minimálně 24 hodin, při chlazení vzduchem, bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků.

Technologický postup

Porážka jatečných zvířat ve schváleném provozu dle pravidel welfare, veterinárním dozoru a správné výrobní a hygienické praxe, chlazení a odvěšení. Po zchladnutí masa na předepsanou teplotu v jádře, bourání ve schválené bourárně. Maso je očistěné, odstraněné ložiska tuku a bez třásní masa.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Řádně vychlazené na požadovanou teplotu.

Uživatel
Vytvořeno09.07.2020 14:03:14
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.07.2020 14:03:14
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g