Tisk

Hovězí maso Wagyu Horky

NázevHodnota
Cechovní normaHovězí maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0419
Číslo výrobku2019-02-21-0419/2264
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Vyzrálé hovězí maso zrající min. po dobu 14 dnů (proces suchého zrání), vakuově balené

Předkladatel
Společnost Farma Horky
Horky 68
57001, Litomyšl
Česká republika
Definice balení
Typ balenívakuové balení
Velikost balení2.0 kg
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod
Složení
hovězí maso100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin.
Jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.
Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa.

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji).
Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 2 a 3.
Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu).

Maso plemene Wagyu 100% s výrazným mramorováním masa.

Technologický postup

Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno27.07.2020 06:24:09
VytvořilDana Gabrovská
Změněno27.07.2020 06:24:09
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený