Hovězí maso Wagyu Horky
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Hovězí maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0419 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0419/2264 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Vyzrálé hovězí maso zrající min. po dobu 14 dnů (proces suchého zrání), vakuově balené |
Předkladatel | |
Společnost | Farma Horky Horky 68 57001, Litomyšl Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | vakuové balení |
Velikost balení | 2.0 kg |
Způsob distribuce výrobku | velkoobchod |
Složení | |
hovězí maso | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa. |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji). Maso plemene Wagyu 100% s výrazným mramorováním masa. |
Technologický postup | Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 27.07.2020 06:24:09 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 27.07.2020 06:24:09 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |