Tisk

BIO hovězí zadní čtvrť

NázevHodnota
Cechovní normaHovězí maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0419
Číslo výrobku2019-02-21-0419/2203
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Hovězí zadní čtvrť – 100%
Výhradně plemene Aberdeen Angus,
Odchovaného na farmě Lozice – Vítězslav Hrubý

Předkladatel
Společnost Vítězslav Hrubý
U Stadionu 327
53854, Luže
Česká republika
Definice balení
Typ balenímaso ve visu, kusový prodej
Velikost balení90 kg
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod
Složení
hovězí zadní čvrť100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin.
Jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.
Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa.

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji).
Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 2 a 3.
Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu).

Výrazné mramorovaní, vysoký obsah tuku ve svalovině

Technologický postup

Odchovaného na farmě Lozice – Vítězslav Hrubý
Krmeno výhradně vlastními BIO objemovými krmivy.
Bez použití kukuřičné siláže.
Porážka zvířete na certifikovaných jatkách – bio.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.06.2020 06:59:40
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.06.2020 06:59:40
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Ekologické zemědělství
Procesní stav
Procesní stavSchválený