Vyzrálé hovězí
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Hovězí maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0419 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0419/2162 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Vyzrálé hovězí maso zrající min. po dobu 14 dnů (proces suchého zrání), vakuově balené, v nabídce od 0,5 kg až do 10 kg balíčků. |
Předkladatel | |
Společnost | Jaroslav Zajíček Rudoltice 6 257 53, Vrchotovy Janovice c |
Definice balení | |
Typ balení | pultový volný prodej - baleno v prodejně |
Velikost balení | 0.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | prodej ze dvora |
Složení | |
vyzrálé hovězí | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Barva červenohnědá |
Vůně a chuť | Chuť- typická masová chuť |
Konzistence | Konzistence- vaznost masa- v důsledku ztráty vody je vyzrálé maso na omak měkčí pomalu se vracející zpět do původní polohy. |
Nadstandardní parametry | Jde o maso z chovu masného plemene Salers. Extenzivní chov, maso v bio kvalitě, maso křehké s bohatým mramorováním. |
Technologický postup | Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 01.06.2020 09:05:54 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 01.06.2020 09:05:54 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |