Tisk

Vyzrálé hovězí

NázevHodnota
Cechovní normaHovězí maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0419
Číslo výrobku2019-02-21-0419/2162
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Vyzrálé hovězí maso zrající min. po dobu 14 dnů (proces suchého zrání), vakuově balené, v nabídce od 0,5 kg až do 10 kg balíčků.
Bourání kusů mladších 24 měsíců.

Předkladatel
Společnost Jaroslav Zajíček
Rudoltice 6
257 53, Vrchotovy Janovice
c
Definice balení
Typ balenípultový volný prodej - baleno v prodejně
Velikost balení0.5 kg
Způsob distribuce výrobkuprodej ze dvora
Složení
vyzrálé hovězí100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva červenohnědá
Poznámka: Vakuově balené maso po určité době mírně mění barvu. Tato změna je způsobená nepřítomností kyslíku a nemá vliv na kvalitu masa.

Vůně a chuť

Chuť- typická masová chuť
Vůně – bez cizích vůní a zápachů.

Konzistence

Konzistence- vaznost masa- v důsledku ztráty vody je vyzrálé maso na omak měkčí pomalu se vracející zpět do původní polohy.

Nadstandardní parametry

Jde o maso z chovu masného plemene Salers. Extenzivní chov, maso v bio kvalitě, maso křehké s bohatým mramorováním.
100% hovězí maso z mladého skotu do 24 měsíců věku.

Technologický postup

Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot)  plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.06.2020 09:05:54
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.06.2020 09:05:54
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g