Tisk

Ligurský – Škvařené vepřové sádlo 15 kg

NázevHodnota
Cechovní normaŠkvařené vepřové sádlo
Číslo cechovní normy2017-12-13-0363
Číslo výrobku2017-12-13-0363/2370
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich
Charakteristika výrobku

Bílé až krémové, s chutí typickou pro škvařené sádlo s masťovitou, hladkou až jemně krupičkovou strukturou;
původ surovin ČR a EU.

Předkladatel
Společnost Ligurský s.r.o.
Antonína Dvořáka 1344
76824, Hulín
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594050840034
Typ baleníkarton vyložený mikrotenem
Velikost balení15 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové sádlo
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
3330 kJ / 100g
795.32 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky90 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Bílý masťovitý tuk; barva bílá až krémová

Vůně a chuť

Typická pro škvařené sádlo a škvarky

Konzistence

Při 15 °C masťovitá, hladká až krupičková

Nadstandardní parametry

a) obsah volných mastných kyselin menší nebo roven 0,75 % hmot. (jako kyselina olejová);
b) peroxidové číslo menší nebo rovno 4,0 mekv. O2/kg;
c) obsah vody a nerozpustné nečistoty menší nebo roven 0,5 % hmot.;
d) nepřipouští se vstupní surovina z nekastrovaných kanců.

Technologický postup

Příjem suroviny (Kontrola vstupní-Teplota při příjmu, Vizuální kontrola) , Příprava suroviny (Řezání), Škvaření (Dodržení teplot škvaření), Třídění a manipulace s VŽP dle 1069/2009, Ustalování, Stáčení do obalů(Při ustálené teplotě), Označování, Kartonování, Balení, Expedice hotového výrobku

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

tuk min. 90%
Volné mastné kyseliny do 0,75 g/100 g
Peroxidové číslo je menší nebo rovno 4,0 mekv O2/kg

Uživatel
Vytvořeno30.11.2020 13:36:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno30.11.2020 13:36:49
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g