Tisk

Vídeňské párky extra

NázevHodnota
Cechovní normaVídeňský párek
Číslo cechovní normy2015-12-22-0014
Číslo výrobku2015-12-22-0014/1703
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný;

 

 

 

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód290199
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení640 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
vepřové maso70 %
pitná voda
vepřové sádlo
bramborový škrob
vepřové kůže
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
extrakty koření
aroma
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 339: Fosforečnany sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant, zvlhčující látka, zahušťovadlo)
E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti)
E 412 - Guma guar
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1079 kJ / 100g
257.7 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky22.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.6 g/100g
Sacharidy4.1 g/100g
z toho cukry0.4 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světle hnědé až kaštanově hnědé barvy.

Vůně a chuť

Chuť – přiměřeně slaná a kořeněná. Vychladlý výrobek je na skusu křehký, po ohřátí je šťavnatý.

Vůně – příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. přírodní střevo,
  3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení,, balení, etiketování

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno20.05.2019 12:52:04
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.05.2019 12:52:04
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený