Tisk

Šunkový salám

NázevHodnota
Cechovní normaŠunkový salám
Číslo cechovní normy2015-12-22-0056
Číslo výrobku2015-12-22-0056/1704
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný;

 

 

 

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód290497
Typ balenítechnologický obal
Velikost balení640 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
vepřová kýta80 %
pitná voda
bramborový škrob
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
extrakty koření
koření
aroma %
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 407 - Karagenan
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
639 kJ / 100g
152.62 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky9.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.9 g/100g
Sacharidy3.3 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek lesklý a hladký. Mozaika je tvořena libovými kostkami růžové barvy. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled povrch má vzhled podle použitého obalového materiálu. V kouři prostupném obalu je povrch mírně vrásčitý, v plastovém obalu je hladký a plný.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná a kořeněná. Výrobek je na skusu šťavnatý.

Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal: Plastové nebo kouři prostupné obaly

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno20.05.2019 13:05:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.05.2019 13:05:06
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený