Tisk
Šunkový salám
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunkový salám |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0056 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0056/1704 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný;
|
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 290497 |
Typ balení | technologický obal |
Velikost balení | 640 g |
Způsob distribuce výrobku | vlastní prodejny |
Složení | |
vepřová kýta | 80 % |
pitná voda | |
bramborový škrob | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
dextróza | |
extrakty koření | |
koření | |
aroma | % |
Přídatné látky | |
E 250 - Dusitan sodný | |
E 407 - Karagenan | |
E 451 - Trifosforečnany | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
639 kJ / 100g | |
152.62 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 9.9 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 3.9 g/100g | Sacharidy | 3.3 g/100g | z toho cukry | 0.2 g/100g | Bílkoviny | 13.0 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek lesklý a hladký. Mozaika je tvořena libovými kostkami růžové barvy. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled povrch má vzhled podle použitého obalového materiálu. V kouři prostupném obalu je povrch mírně vrásčitý, v plastovém obalu je hladký a plný. |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná a kořeněná. Výrobek je na skusu šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině. |
Konzistence | pružná, soudržná |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení, Technologický obal: Plastové nebo kouři prostupné obaly |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.05.2019 13:05:06 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.05.2019 13:05:06 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |