Tisk

Vepřové maso ve vlastní šťávě

NázevHodnota
Cechovní normaMasové konzervy
Číslo cechovní normy2016-03-21-0118
Číslo výrobku2016-03-21-0118/1791
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy
Charakteristika výrobku

Sterilovaný masný výrobek. Konzerva.

Předkladatel
Společnost PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
390 02, Tábor
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594044446730
Typ balenísklo
Velikost balení300 g
Obrázky
VepřovéMasoVvą300gREK
Složení
vepřové maso80
vepřové kůže8
pitná voda
bramborový škrob
cibule
česnek
kmín
pepř mletý
extrakty koření
dextróza
Přídatné látky
E 250: Dusitan sodný (Konzervant, stabilizátor barviva)
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
759 kJ / 100g
181.28 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky15.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.1 g/100g
Sacharidy1.9 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny17.8 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Nehomogenní dílo s převahou větších kusů vepřového masa barvy růžové v přiměřeně tuhém aspiku krytá přiměřenou vrstvou tuku.

Vůně a chuť

Vůně typická po vepřovém mase, bez cizích zápachů. Chuť kořeněná, přiměřeně slaná, typická po vepřovém mase a použitém koření. Chuť aspiku mírně slaná. Chuť tuku typická, bez cizích příchutí.

Konzistence

Maso křehké, měkké, aspik přiměřeně tuhý, po ohřátí s oddělenými kousky masa, šťavnatá.

Nadstandardní parametry

nižší obsah tuku max. 20%

bez fosfátů a bez E 621

vysoký obsah masa – min. 80%

Technologický postup

Všechny navážené komponenty řádně promícháme a promíchané dílo strojně plníme do obalu. Strojově uzavřeme a po vložení do sterilizačních košů sterilujeme dle předepsaného sterilačního programu. Po vyhodnocení sterilizačního procesu jsou výrobky předány do skladu a přepravovány k expedici – etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli max. 2,5%

obsah tuku max. 20%

Mikrobiologicky výrobek splňuje požadavky obchodní sterility (masný výrobek – konzerva).

Uživatel
Vytvořeno18.09.2019 10:45:49
VytvořilEva Doubková
Změněno18.09.2019 10:45:49
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný