Tisk

Pražská šunka

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1710
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód292187
Typ balenívakuově baleno
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
vepřová kýta85
pitná voda
pokryv vepřové sádlo
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
maltodextrin
dextróza
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
744 kJ / 100g
177.69 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.3 g/100g
Sacharidy1.4 g/100g
z toho cukry0.7 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl2.14 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu.

Vůně a chuť

Chuť typická pro šunku, přiměřeně slaná, lahodná, případně po koření či ochucujících složkách. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký.

Vůně typická pro šunku.

Konzistence

Konzistence: V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. celosvalový výrobek,
  3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.05.2019 07:21:43
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.05.2019 07:21:43
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený