Tisk
Pražská šunka
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka výběrová |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0067 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0067/1710 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 292187 |
Typ balení | vakuově baleno |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | vlastní prodejny, maloobchod |
Složení | |
vepřová kýta | 85 |
pitná voda | |
pokryv vepřové sádlo | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
maltodextrin | |
dextróza | |
Přídatné látky | |
E 250 - Dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
744 kJ / 100g | |
177.69 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 11.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 4.3 g/100g | Sacharidy | 1.4 g/100g | z toho cukry | 0.7 g/100g | Bílkoviny | 18.0 g/100g | Sůl | 2.14 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. |
Vůně a chuť | Chuť typická pro šunku, přiměřeně slaná, lahodná, případně po koření či ochucujících složkách. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký. Vůně typická pro šunku. |
Konzistence | Konzistence: V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 21.05.2019 07:21:43 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 21.05.2019 07:21:43 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |