Tisk

Vepřové špízy 320g

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0420
Číslo výrobku2019-02-21-0420/1465
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání.
Maso z kýty a boku bez kosti strojově napíchané na březové tyčce. Průměrná hmotnost špízu 55-60g (kusu) – cca 300 g. V balení 5 kusů špízů. To vše balené v černé PET misce v ochranné atmosféře O2 a CO2.
Vyrobeno pro odběratele Lidl.

Předkladatel
Společnost Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelec č.p. 60
588 61, Kostelec u Jihlavy
Česká republika
Definice balení
EAN kód287133
Typ baleníBaleno v PP transparentní misce, rozměry 227x178x60 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmosféře, hmotnost balení cca 320 g. Etiketa vrchní a spodní.
Velikost balení320 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
špízy
Složení
vepřové maso z kýty60 %
vepřové maso z boku bez kosti40 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny0 g/100g
Sůl0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu – masově červená. Bez barevných změn.

Vůně a chuť

Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí.
Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.

Konzistence

Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.

Nadstandardní parametry

Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.

Technologický postup

Maso se se upraví přes špízovačku podle předem určeného poměru kýty a boku, dále se výrobek uloží do misky a balí do ochranné atmosféry kyslík, oxid uhličitý. Skladuje se v chladírně o teplotě + 4 °C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota masa do +4°C.
Mikrobiologicky odpovídá interním kriteriím firmy, které vychází ze zrušené národní vyhlášky 132/2004 v parametrech Clostridium perfringens, Koliformní bakterie, Koagulázopozitivní stafylokoky, Bacillus cereus.

Uživatel
Vytvořeno22.03.2019 16:14:33
VytvořilDana Gabrovská
Změněno22.03.2019 16:14:33
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený