Vepřová plec bez kosti
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vepřové maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0420 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0420/1540 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Bez kůže a šlach, bez chrupavek, bez kolena, bez krvavých částí, bez zářezů do svaloviny.
upřesnění výživových údajů na 100 g: sacharidy<0,5g |
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY POLIČKA, a.s. č.p. 300 572 01, Kamenec u Poličky Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594016348898 |
Typ balení | OA (80%02+20%CO2), rozměr misky (mm) 227x178x60 |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřová plec bez kosti | u |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
702 kJ / 100g | |
167.66 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 10 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 5.5 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 18 g/100g | Sůl | 0.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase a sádle. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad vepřového masa – PSE (pale = světlý, soft = měkký, exudative = vodnatý) a podobné vady. Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice. |
Technologický postup | Chov vepřových jatečných kusů na maso a dle technologického postupu pro dané masné plemeno. Porážka vepřových zvířat na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu) minimálně 24 hodin, při chlazení vzduchem, bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celé jatečně opracované půlky nebo předku. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Skladovací podmínky 0 – 4°C; |
Uživatel | |
Vytvořeno | 31.07.2020 10:08:00 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 31.07.2020 10:08:00 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |