Vepřová půlka EG řez
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vepřové maso pro výsek |
Číslo cechovní normy | 2019-02-21-0420 |
Číslo výrobku | 2019-02-21-0420/1495 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso |
Charakteristika výrobku | Vepřová půlka s kůží bez plstního sádla, bez přední nohy hlavy, laloku, drobů a paždíku. Půlící řez je veden středem páteře, míšním kanálem, mícha je z míšního kanálu odstraněna i s tukem a úlomky kostí a kostní drtí. Rozpůlení hrudní kosti nemusí být vedeno středem, nýbrž v chrupavčité části napojení žeber na hrudní kost. Půlky jsou celé kryté kůží, bez přečnívajících částí, ocásku, zbavené krvavého místa po vpichu. Bok je začištěn rovným řezem, bradavky jsou odstraněny. Hlava je z vepřové půlky odříznuta po temenní kosti, před prvním krčním obratlem včetně laloku. Povrch půlky nesmí být znečištěn, je bez zářezů a krevních podlit |
Předkladatel | |
Společnost | Maso Brejcha s.r.o. Brdlíkova 287/1d 150 00, Praha 5 Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | Maso ve visu , kusový prodej |
Velikost balení | 50 kg |
Způsob distribuce výrobku | velkoobchod |
Složení | |
vepřová půlka EG řez | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Očištěno od štětin a chloupků. |
Vůně a chuť | Typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase a sádle. |
Konzistence | Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa |
Nadstandardní parametry | Bez výskytu vad vepřového masa – PSE (pale = světlý, soft = měkký, exudative = vodnatý) a podobné vady. |
Technologický postup | Chov vepřových jatečných kusů na maso a dle technologického postupu pro dané masné plemeno. Porážka vepřových zvířat na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu) minimálně 24 hodin, při chlazení vzduchem, bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celé jatečně opracované půlky nebo předku. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Skladovací podmínky 0 – 4°C; |
Uživatel | |
Vytvořeno | 22.03.2019 14:25:03 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 22.03.2019 14:25:03 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |