Tisk

Debrecínská pečeně

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1760
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost AGRO-Měřín, obchodní společnost, s.r.o.
Zarybník 516
594 42, Měřín
Česká republika
Definice balení
EAN kód290014
Typ balenívakuově baleno
Velikost balení2.2 kg
Způsob distribuce výrobkuvlastní síť prodejen
Složení
vepřové maso85 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
kořenící směs
dextróza
extrakty koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 1422: Acetylovaný škrobový adipát (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 407 - Karagenan
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
405 kJ / 100g
96.73 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.65 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.11 g/100g
Sacharidy0.62 g/100g
z toho cukry0.46 g/100g
Bílkoviny17.46 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Na řezu barva odpovídá použitým surovinám a způsobu zpracování. Celosvalový výrobek z vepřové pečeně. Na povrchu barvená do červena.

Vůně a chuť

Vůně je typická po použité surovině a koření.
Chuť je typická po použitém koření, přiměřeně slaná, bez cizích příchutí

Konzistence

Konzistence je soudržná, pevná.

Nadstandardní parametry

Bez zvýrazňovačů chuti. Vysoký obsah masa.Naraženo do vepřového přírodního střeva. Ruční vázání.

Technologický postup

Příprava surovin, vkládání do forem, tepelné opracování, chlazení, balení, etiketování.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno10.06.2019 10:38:11
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.06.2019 10:38:11
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený