Tisk

Hovězí květová špička darf

NázevHodnota
Cechovní normaHovězí maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0419
Číslo výrobku2019-02-21-0419/2106
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Výsekové maso hovězí, steakové vyzrálé maso;Darfresh, spodní vanička černá 230x140x20mm

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594016349567
Typ baleníDarfresh, spodní vanička černá 230x140x20mm
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hovězí zadní - mladý býk100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
486 kJ / 100g
116.07 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.5 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny21.9 g/100g
Sůl1.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin.
Barva: jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.

Vůně a chuť

Přirozená vůně po zralém hovězím mase bez cizího zápachu.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého hovězího masa.

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji).

Technologický postup

Vybouraná část hřbetu mezi podplečím a roštěnou. Maso pečlivě vykostěné, zbavené třásní masa, vazovice, loje, odštěpků kostí a chrupavky, bez hlubokých zářezů do svaloviny. Nechá se zrát a balí se jednotlivé steaky formou darfresh, skin – vakuum

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Skladovací podmínky 0 – 4°C;
CPM 106, E.Coli 103, Salmonella spp. negat/25,Listeria monocytogenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25;
RIL-negativní.

Uživatel
Vytvořeno24.03.2020 12:56:15
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.03.2020 12:56:15
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSmazaný