Tisk

Vepřová kýta bez kosti v celku

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0420
Číslo výrobku2019-02-21-0420/1741
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Jatky Bučovice, s.r.o.
Nová 715
685 01, Bučovice
Česká republika
Definice balení
Typ baleníVolně ložené
Velikost balení2.0 kg
Způsob distribuce výrobkuvlastní síť prodejen
Složení
vepřová kýta bez kosti v celku100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled:
vzhled bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Očištěno od štětin a chloupků.
Barva:
Jednotná barva typická pro vepřové maso (červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin, tuková tkáň bílá bez skvrn.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase  a sádle.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa

Nadstandardní parametry

Podle systému SEUROP se bude jednat o kategorie S, E a U.
Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice.

Technologický postup

Bouráním vepřové půlky z jatečných zvířat, poražených ve schváleném provozu a při dodržení veškerých veterinárních , welfare a výrobních pravidel po vychladnutí masa v jádře na předepsanou teplotu. Maso je očištěné, odstraněné ložiska tuku a bez třásní masa.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno27.05.2019 14:00:52
VytvořilDana Gabrovská
Změněno27.05.2019 14:00:52
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený