Tisk

Vepřová pečeně bez kosti

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0420
Číslo výrobku2019-02-21-0420/1591
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Vepřové výsekové maso – pečeně bez kosti

Předkladatel
Společnost CHOVSERVIS a.s.
Česká republika
Definice balení
Typ balenívolně ložené v přepravkách E2
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod, maloobchod
Složení
vepřová pečeně bez kosti100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva typická pro vepřové maso (světle růžová až červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.

Vůně a chuť

Vůně typická pro vepřové maso, bez cizích pachů.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa

Nadstandardní parametry

Jatečná zvířata byla narozena a vykrmena v ČR. Maso pouze z JUT zařazených do ČCN předepsaných tříd systému SEUROP. Bez výskytu vad vepřového masa PSE.

Technologický postup

Porážka jatečných zvířat ve schváleném provozu dle pravidel welfare a správné výrobní a hygienické praxe, chlazení a odvěšení. Po vyzrání masa bourání JUT ve schválené bourárně. Pečlivě začištěný zádový sval z vykostěné pečeně, boková část oddělena těsně podél zádového svalu. Plátky masa přecházející z krkovice jsou odstraněny. Tukové krytí z vnější strany odstraněno do maximální výšky 1 mm. Z vnitřní strany v místech po vykostěných výčnělcích hrudních a bederních obratlů je sval zarovnán hladkými řezy, pečeně je očištěna a zbavena třásní masa bez hlubokých zářezů.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.04.2019 11:02:23
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.04.2019 11:02:23
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený