Tisk

Vepřová krkovice bez kosti plátky

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0420
Číslo výrobku2019-02-21-0420/1459
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku

Vykostěný vepřový krk, bez lopatkové chrupavky, bez viditelných zářezů, bez krvavých částí, bez krevních podlitin a sraženin, bez kosti.

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594016348755
Typ baleníVakuově baleno v průhledné fólii.
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová krkovice bez kosti - plátky u
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
816 kJ / 100g
194.89 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky13 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.5 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny19 g/100g
Sůl1.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled:
vzhled bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Očištěno od štětin a chloupků.
Barva:
Jednotná barva typická pro vepřové maso (červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin, tuková tkáň bílá bez skvrn.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase  a sádle.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad vepřového masa – PSE (pale = světlý, soft = měkký, exudative = vodnatý) a podobné vady.
Podle systému SEUROP se bude jednat o kategorie S, E a U.

Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice.

Technologický postup

Chov vepřových jatečných kusů na maso a dle technologického postupu pro dané masné plemeno. Porážka vepřových zvířat na  schválených  jatkách, zrání (odvěšení kusu) minimálně 24 hodin, při chlazení vzduchem, bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celé jatečně opracované půlky nebo předku.
K výrobě vepřového výsekového masa se používá vychlazené vepřové maso (půlky) hygienicky ošetřené uznané podle předpisů za poživatelné (zdravotně nezávadné). Vepřové půlky nesmějí obsahovat zbytky vnitřností a sraženin krve, musí být zbaveny odštěpků kostí, nesmějí být znečištěny nebo jinak smyslově poškozeny. Maso kanců, řezanců, prasnic, zakrslíků nesmí být jako výsekové maso použito.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Skladovací podmínky 0 – 4°C;
CPM 106, E.Coli 103, Salmonella spp. negat/25,Listeria monocytogenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25;
RIL-negativní.

Uživatel
Vytvořeno02.04.2019 11:44:17
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.04.2019 11:44:17
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě