Tisk

Vepřová krkovice bez kosti

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové maso pro výsek
Číslo cechovní normy2019-02-21-0420
Číslo výrobku2019-02-21-0420/1646
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost AGRO-Měřín, obchodní společnost, s.r.o.
Zarybník 516
594 42, Měřín
Česká republika
Definice balení
Typ baleníVolně ložené nebo vakuově balené v přepravkách E2.
Velikost balení0.5 kg
Způsob distribuce výrobkuvlastní síť prodejen
Složení
vepřová krkovice s kostí100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled:
vzhled bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin. Očištěno od štětin a chloupků.
Barva:
Jednotná barva typická pro vepřové maso (červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin, tuková tkáň bílá bez skvrn.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro vepřové maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém vepřovém mase  a sádle.

Konzistence

Výsekové maso nesmí vykazovat žádné stopy po předchozím mražení. Měkká textura čerstvého vepřového masa

Nadstandardní parametry

Bez výskytu vad vepřového masa – PSE (pale = světlý, soft = měkký, exudative = vodnatý) a podobné vady.
Podle systému SEUROP se bude jednat o kategorie S, E a U.

Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice.

Technologický postup

Porážka jatečných zvířat ve schváleném provozu dle pravidel welfare, veterinárním dozoru a správné výrobní a hygienické praxe, chlazení a odvěšení. Po zchladnutí masa na předepsanou teplotu v jádře, bourání ve schválené bourárně. Maso je očistěné, odstraněné ložiska tuku a bez třásní masa.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno12.05.2019 11:46:17
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.05.2019 11:46:17
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený