Tisk
Rožnovský salám
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Salám tepelně opracovaný |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0069 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0069/0708 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | upřesnění výživových údajů: obsah cukrů: <0,5 g/100g; |
Předkladatel | |
Společnost | MP Krásno, a.s. Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou 757 01, Valašské Meziříčí Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 291343 |
Typ balení | v celku, baleno VBC |
Velikost balení | 1.1 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 80 % |
pitná voda | |
vepřové kůže | |
jedlá sůl | |
česnek | |
koření | |
cukr | |
extrakty koření | |
Přídatné látky | |
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant) | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
753 kJ / 100g | |
179.84 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 14.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 5.3 g/100g | Sacharidy | 0.6 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 14 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Výrobek je naražený do propustného střeva kaštanově hnědé barvy. Na řezu je patrná mozaika použité suroviny a koření. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně výrobku je příjemná po masné surovině, uzení a použitém koření. |
Konzistence | Konzistence je soudržná. |
Nadstandardní parametry | Bez lepku; |
Technologický postup | Do míchačky vložíme suroviny i s přísadami a důkladně promícháme. Narážíme do propustných obalů pro kouř, udíme, vaříme, vychladíme. Poté zabalíme vakuově do plastové folie. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 01.10.2020 08:44:31 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 01.10.2020 08:44:31 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |