Tisk

Veka omládková balená krájená – pekárna Choustníkovo Hradiště

NázevHodnota
Cechovní normaVeka tuková
Číslo cechovní normy2016-03-18-0109
Číslo výrobku2016-03-18-0109/0624
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

Všechny suroviny původ ČR kromě droždí a soli.

Předkladatel
Společnost BEAS, a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595638552424
Typ balenífolie PP
Velikost balení360 g
Složení
Pšeničná mouka51 %
voda17 %
omládek (mouka pšeničná, voda, droždí)
řepkový olej
droždí
jedlá sůl s jódem
cukr
zlepšující přípravek (pšeničná mouka, ječná sladová mouka, enzymy hydrolázy, látka zlepšující mouku kyselina askorbová)0.6 %
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1221 kJ / 100g
291.62 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.8 g/100g
Sacharidy56.0 g/100g
z toho cukry2.0 g/100g
Bílkoviny8.9 g/100g
Sůl1.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • Tvar a vzhled – pravidelný, podlouhlý tvar,
  • Kůrka, povrch – lesklá, zlatavé barvy, po stranách světlejší
  • Střída – dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, barva téměř bílá.
Vůně a chuť

příjemná, typická pečivová

Konzistence

střída dobře propečená rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky.

Nadstandardní parametry

Pečivo bez přídatných látek, s výjimkou kyseliny askorbové a enzymů, které nemají v hotovém výrobku technologický význam

Technologický postup

Těsto se vyrábí nepřímým vedením dle receptury.

Postup:

  1. příprava a dávkování surovin,
  2. mísení a hnětení,
  3. zrání těsta,
  4. předkynutí,
  5. tvarování,
  6. kynutí,
  7. pečení v průběžné peci,
  8. chladnutí,
  9. krájení a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno15.10.2018 09:29:17
VytvořilJana Tichá
Změněno15.10.2018 09:29:17
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený