Tisk

Pšeničná mouka hladká 50 kg

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničná mouka hladká světlá
Číslo cechovní normy2019-10-18-0454
Číslo výrobku2019-10-18-0454/2266
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - mlýnské obilné výrobky - mouka
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Ing. Jiří Pekárek
Rantířov 15
58841, Rantířov
Česká republika
Definice balení
Typ baleníjutové pytle
Velikost balení50 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod; vlastní prodejny
Složení
Pšeničná mouka100 %
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1474 kJ / 100g
352.04 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.3 g/100g
Sacharidy70.0 g/100g
z toho cukry3.0 g/100g
Bílkoviny12.0 g/100g
Sůl0 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina3.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

jemný bílý prášek s nažloutlým odstínem

Vůně a chuť

typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu, typická moučná chuť, bez nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti

Konzistence

jemný prášek

Nadstandardní parametry

bez přídatných látek /např. kyseliny askorbové/

Technologický postup

Zrno pšenice je před vlastním mletím číštěno na speciálních strojích, kde se odstraňují příměsi a nečistoty, zrno se kondicionuje a odstraňují se vrchní obalové části zrna.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky granulace: ČSN 56 05 12
– propad sítem 257 μm nejméně 96,0 %;
– propad sítem 162 μm nejméně 75 %;
◾ číslo poklesu nejméně 180 s ČSN ISO 3093
Mikrobiologické požadavky vyhovují nařízení č. 2073/2005/ES
Chemické požadavky vyhovují vyhláškám MZ 158/2004 Sb. rezidua pesticidů a nařízení č. 1881/2006 ES druhy kontaminujících a toxicky významných látek.

Uživatel
Vytvořeno27.07.2020 08:08:28
VytvořilDana Gabrovská
Změněno27.07.2020 08:08:28
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g