Tisk

Pšeničná mouka hladká světlá 15 kg

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničná mouka hladká světlá
Číslo cechovní normy2019-10-18-0454
Číslo výrobku2019-10-18-0454/2186
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - mlýnské obilné výrobky - mouka
Charakteristika výrobku

Mlýnský výrobek získaný postupným mletím pšenice, tříděný podle velikosti částic a obsahu minerálních látek

Předkladatel
Společnost MJM agro, a. s.
Cholinská 1048/19
784 01, Litovel
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594005100022
Typ balenípytel s ventilem
Velikost balení15 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod; vlastní prodejny
Složení
pšenice potravinářská100 %
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1451 kJ / 100g
346.55 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g/100g
Sacharidy70.0 g/100g
z toho cukry1.9 g/100g
Bílkoviny12.0 g/100g
Sůl0.01 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina3.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

jemný bílý prášek s nažloutlým odstínem

Vůně a chuť

typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu; typická moučná chuť, bez nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti

Konzistence

jemný prášek

Nadstandardní parametry

Škůdci – bez přítomnosti škůdců v jakémkoliv stadiu
Výrobek neobsahuje GMO

Technologický postup

Zrno pšenice je před vlastním mletím čištěno na speciálních strojích, kde se odstraňují příměsi a nečistoty, zrno se kondicionuje a odstraňují se vrchní obalové části zrna.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Alveograf při konstantní hydrataci
◾ P/L: 0,60 – 1,1; ČSN ISO 5530
vlhkost nejvýše 15 %; ČSN 56 05 12
popel v sušině nejvíce 0,60 %; ČSN 56 05 12
mokrý lepek v sušině nejméně 28 %; ČSN 56 05 12
granulace: ČSN 56 05 12
– propad sítem 257 μm nejméně 96,0 %;
– propad sítem 162 μm nejméně 75 %;
◾ číslo poklesu nejméně 180 s ČSN ISO 3093
Mikrobiologické požadavky vyhovují nařízení č. 2073/2005/ES
Chemické požadavky vyhovují vyhláškám MZ 158/2004 Sb. rezidua pesticidů a nařízení č. 1881/2006 ES druhy kontaminujících a toxicky významných látek.

Uživatel
Vytvořeno03.06.2020 15:00:39
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.06.2020 15:00:39
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g