Tisk

Veka balená krájená 360 g

NázevHodnota
Cechovní normaVeka tuková
Číslo cechovní normy2016-03-18-0109
Číslo výrobku2016-03-18-0109/1159
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

pšeničná mouka tuzemského původu; veka balená krájená.

Předkladatel
Společnost PENAM, a.s.
Cejl 504/38
60200, Brno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590077333276
Typ baleníPP sáček
Velikost balení360 g
Složení
Pšeničná mouka63 %
voda
řepkový olej
droždí
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
6Sója - Sójové boby a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
11Sezam - Sezamová semena a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1173 kJ / 100g
280.15 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.5 g/100g
Sacharidy50.0 g/100g
z toho cukry2.5 g/100g
Bílkoviny9.1 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: klenutý, pravidelný, hladký povrch.
Kůrka, povrch: zlatohnědá, čistá, bez zřetelně obnažené střídky, hladký povrch s mírnou parcelací.
Střídka: dobře propečená, pórovitá, pružná, stejnorodá, světlá.

Vůně a chuť

Vůně: typická pečivová, příjemná, bez cizích pachů.
Chuť: typická pečivová, příjemná, po použitých surovinách, bez cizí příchuti.

Konzistence

střída dobře propečená rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky.

Nadstandardní parametry

Těsto neobsahuje žádné konzervanty a přídatné látky s výjimkou enzymů, kyseliny askorbové a látek obsažených v jedlé soli.

Technologický postup

Výroba přímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sůl do 1,2 g/100g.

Uživatel
Vytvořeno08.10.2018 15:16:09
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.10.2018 15:16:09
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený