Tisk

Chléb toustový žitno-pšeničný

NázevHodnota
Cechovní normaToastový a sandwichový žitno-pšeničný chléb
Číslo cechovní normy2019-10-05-0450
Číslo výrobku2019-10-05-0450/1934
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

směs – složení(pšeničná bílkovina, slunečnicová semena 25 %, žitné vločky, žitné otruby, pražený ječný slad).
přípravek: pšeničná mouka, pšeničná a ječná sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), látka zlepšující mouku kyselina L-askorbová;
Výrobek obsahuje 31 % žitných mlýnských výrobků a 28 % pšeničných mlýnských výrobků.Žitná celozrnná mouka tuzemského původu 28 %; slunečnicová semena.

Předkladatel
Společnost PENAM, a.s.
Cejl 504/38
60200, Brno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590077318389
Typ baleníPP sáček
Velikost balení500 g
Složení
žitná mouka celozrnná28 %
Pšeničná mouka
voda
směs10.5 %
pšeničný kvas (voda, pšeničná mouka, pšeničná kvasná kultura)9 %
řepkový olej
droždí
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
přípravek
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1112 kJ / 100g
265.58 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky5.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.5 g/100g
Sacharidy40.0 g/100g
z toho cukry2.5 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl1.4 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina5.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: daný formou, neporušený, mírné propadnutí boků není na závadu, bez krajových patek.
Kůrka, povrch: čistá, bez zřetelně obnažené střídky, kaštanově hnědé barvy.
Střídka: dobře propečená, jemně pórovitá, pružná, stejnorodá, patrná semena na řezu.

Vůně a chuť

Vůně: typická pečivová, příjemná, bez cizích pachů.
Chuť: typická pečivová, příjemná, po použitých surovinách, bez cizí příchuti.

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé.

Nadstandardní parametry

Chléb zakyselený pšeničným kvasem; žitná mouka v množství nejméně 50 % z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků. Neobsahuje jiné přídatné látky, než jsou uvedeny v přípustných složkách.

Technologický postup

Výroba pšeničného kvasu. Výroba nepřímým způsobem vedení na kvas, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sůl do 1,6 g/100g.

Uživatel
Vytvořeno11.10.2019 19:00:01
VytvořilDana Gabrovská
Změněno11.10.2019 19:00:01
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený