Tisk

QUINOA chléb vícezrnný 500g

NázevHodnota
Cechovní normaVícezrnný chléb
Číslo cechovní normy2018-10-12-0403
Číslo výrobku2018-10-12-0403/2069
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

Chléb vícezrnný;

vařená zápara 21 % [voda, směs 33 % (žitná mouka, quinoa semena 8 %, sušená mrkev, dýňová semena, slunečnicová semena, sójové vločky, lněná semena, ječný slad, ovesné vločky, bambusová vláknina, sezamová semena, pšeničné klíčky extrudované, startovací kultura (pšeničná krupice, pšeničná sladová mouka, enzymy), kmín mletý, koriandr mletý)]

Předkladatel
Společnost PENAM, a.s.
Cejl 504/38
60200, Brno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590077327879
Typ baleníPP sáček
Velikost balení500 g
Složení
Pšeničná mouka28 %
vařená zápara21 %
voda
žitný kvas (žitná mouka, voda, žitná kvasná kultura)
žitná mouka9 %
droždí
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)0.6 %
posyp (pufovaná semena quinoa 51 %, pufované jáhly)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
6Sója - Sójové boby a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1074 kJ / 100g
256.51 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.4 g/100g
Sacharidy47.0 g/100g
z toho cukry1.7 g/100g
Bílkoviny8.0 g/100g
Sůl1.4 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina5.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled, tvar: klenutý, pravidelně formovaný, ve tvaru večky.
Kůrka, povrch: tmavěhnědé barvy s viditelným posypem, bez znatelně obnažené střídky.
Střídka: pružná, vláčná, dobře propečená, pórovitá

Vůně a chuť

Vůně: příjemná, chlebová, bez cizích pachů.
Chuť: příjemná, chlebová, po použitých surovinách.

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá.

Nadstandardní parametry

Obsahuje vařenou záparu – směs obilnin, olejnin, sušené mrkve a semen quinoi a žitný kvas.
Těsto neobsahuje žádné konzervanty a přídatné látky s výjimkou enzymů a látek obsažených v jedlé soli.

Technologický postup

Výroba chleba nepřímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sůl do 2,5 g/100g.

Uživatel
Vytvořeno10.09.2020 10:24:31
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.09.2020 10:24:31
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g