Chléb konzumní s kmínem 550 g BK
Název | Hodnota | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Cechovní norma | Pšeničnožitný kvasový chléb | ||||||||||
Číslo cechovní normy | 2018-07-12-0395 | ||||||||||
Číslo výrobku | 2018-07-12-0395/2383 | ||||||||||
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb | ||||||||||
Charakteristika výrobku | přípravek: pšeničná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky, látka zlepšující mouku: kyselina L-askorbová. | ||||||||||
Předkladatel | |||||||||||
Společnost | PENAM, a.s. Cejl 504/38 60200, Brno Česká republika | ||||||||||
Definice balení | |||||||||||
EAN kód | 8590077322249 | ||||||||||
Typ balení | PP sáček s potiskem | ||||||||||
Velikost balení | 550 g | ||||||||||
Způsob distribuce výrobku | obchodní řetězce | ||||||||||
Složení | |||||||||||
Pšeničná mouka | |||||||||||
žitná mouka | |||||||||||
voda | |||||||||||
žitný kvas (žitná mouka, voda, žitná kvasná kultura) | 19 % | ||||||||||
sůl s jódem (chlorid sodný, jodičnan draselný) | |||||||||||
droždí | |||||||||||
přípravek | |||||||||||
kmín | 0.2 % | ||||||||||
Přídatné látky | |||||||||||
E 300 - Kyselina L-askorbová | |||||||||||
Alergeny | |||||||||||
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich | ||||||||||
Energetická hodnota výrobku | |||||||||||
983 kJ / 100g | |||||||||||
234.77 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. | ||||||||||
Základní výživové hodnoty | |||||||||||
Tuky | 0.9 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g/100g | Sacharidy | 47.0 g/100g | z toho cukry | 1.7 g/100g | Bílkoviny | 6.7 g/100g | Sůl | 1.4 g/100g |
Senzorické požadavky | |||||||||||
Vzhled | Vzhled, tvar: klenutý, pravidelně formovaný, ve tvaru večky. | ||||||||||
Vůně a chuť | Vůně: příjemná, chlebová, lehce nakyslá, kmínová, bez cizích pachů. | ||||||||||
Konzistence | Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá. | ||||||||||
Nadstandardní parametry | Chléb zakyselený pouze žitným kvasem. Žitná mouka použita min. 35% z celkové hmotnosti mlýnských výrobků. Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové. | ||||||||||
Technologický postup | Výroba chleba nepřímým vedením – výroba kvasu, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení. | ||||||||||
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Chemické a fyzikální parametry: Mikrobiologické parametry :
| ||||||||||
Uživatel | |||||||||||
Vytvořeno | 14.01.2021 07:51:09 | ||||||||||
Vytvořil | Dana Gabrovská | ||||||||||
Změněno | 14.01.2021 07:51:09 | ||||||||||
Změnil | Dana Gabrovská | ||||||||||
Procesní stav | |||||||||||
Procesní stav | Schválený |