Tisk

Chléb Krajíc na gril Grileman 570 g BK

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničnožitný kvasový chléb
Číslo cechovní normy2018-07-12-0395
Číslo výrobku2018-07-12-0395/2382
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - chléb
Charakteristika výrobku

přípravek: pšeničná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky, látka zlepšující mouku: kyselina L-askorbová.

Předkladatel
Společnost PENAM, a.s.
Cejl 504/38
60200, Brno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590077330077
Typ baleníPP sáček s potiskem
Velikost balení570 g
Způsob distribuce výrobkuobchodní řetězce, maloobchod
Složení
Pšeničná mouka
žitná mouka
voda
žitný kvas (žitná mouka, voda, žitná kvasná kultura)19 %
sůl s jódem (chlorid sodný, jodičnan draselný)
droždí
přípravek
kmín0.2 %
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
983 kJ / 100g
234.77 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g/100g
Sacharidy47.0 g/100g
z toho cukry1.7 g/100g
Bílkoviny6.7 g/100g
Sůl1.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled, tvar: klenutý, pravidelně formovaný, ve tvaru večky, krájený a půlený.
Kůrka, povrch: zlatohnědé až kaštanově hnědé barvy, kůrka čistá, bez znatelně obnažené střídky.
Střídka: pružná, vláčná, dobře propečená, pružná, pórovitá, nedrobivá

Vůně a chuť

Vůně: příjemná, chlebová, lehce nakyslá, kmínová, bez cizích pachů.
Chuť: příjemná, chlebová, lehce nakyslá, kmínová, bez cizích chutí

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá.

Nadstandardní parametry

Chléb zakyselený pouze žitným kvasem. Žitná mouka použita min. 35% z celkové hmotnosti mlýnských výrobků. Neobsahuje žádné přídatné látky s výjimkou kyseliny askorbové.

Technologický postup

Výroba chleba nepřímým vedením – výroba kvasu, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Chemické a fyzikální parametry:
NaCl v hmotn. % výrobku max. 2,5 %
Vlhkost (%) max. 52 %
Kyselost (mmol/kg) 50-90 mmol/kg (5,0 – 9,0 °SH)

Mikrobiologické  parametry :

Přípustná hodnota
CPM104
Plísně5.102
Enterobacteriaceae102
Salmonella spp.negat/25

 

Uživatel
Vytvořeno14.01.2021 07:47:50
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.01.2021 07:47:50
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g