Tisk

Chléb toustový celozrnný 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaToastový a sandwichový celozrnný chléb
Číslo cechovní normy2018-10-10-0400
Číslo výrobku2018-10-10-0400/2010
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

přípravek: pšeničná mouka, pšeničná a ječná sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), látka zlepšující mouku kyselina L askorbová.

octan  sodný je použit jako regulátor kyselosti.

Předkladatel
Společnost PENAM, a.s.
Cejl 504/38
60200, Brno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590077310130
Typ baleníPP sáček, balený, krájený
Velikost balení500 g
Složení
pšeničná mouka celozrnná60 %
voda
pšeničný kvas (voda, pšeničná mouka, pšeničná kvasná kultura)9 %
řepkový olej
droždí
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
přípravek
ječná sladová mouka
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1082 kJ / 100g
258.42 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky4.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.5 g/100g
Sacharidy42.0 g/100g
z toho cukry2.7 g/100g
Bílkoviny8.1 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina5.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: daný formou, neporušený, mírné propadnutí boků není na závadu, bez krajových patek.
Kůrka, povrch: barva tmavší hnědá, čistá, bez zřetelně obnažené střídky.
Střídka: barva světle zlatohnědá, rovnoměrně pórovitá, velmi pružná, nadýchaná, při promáčknutí prstem se vrátí do původní polohy, stejnoměrné jemnější póry rovnoměrně rozložené po celé ploše, stěny pórů tenké.
Krájení: rovný, nedrobivý řez.

Vůně a chuť

Vůně: typická pečivová, příjemná, bez cizích pachů.
Chuť: typická pečivová, příjemná, po použitých surovinách, bez cizí příchuti.

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé.

Nadstandardní parametry

Obsahuje pšeničný kvas, těsto neobsahuje přídatné látky s výjimkou regulátoru kyselosti, kyseliny L-askorbové a látek obsažených v jedlé soli.

Technologický postup

Výroba chleba nepřímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sůl do 1,6 g/100g.

Uživatel
Vytvořeno14.01.2020 12:24:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.01.2020 12:24:02
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g