Chléb toustový světlý 250 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Toastový a sandwichový pšeničný světlý chléb |
Číslo cechovní normy | 2018-04-26-0384 |
Číslo výrobku | 2018-04-26-0384/2012 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo |
Charakteristika výrobku | přípravek: pšeničná mouka, pšeničná a ječná sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), látka zlepšující mouku kyselina L askorbová. octan sodný je použit jako regulátor kyselosti. |
Předkladatel | |
Společnost | PENAM, a.s. Cejl 504/38 60200, Brno Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8590077310024 |
Typ balení | PP sáček, balený, krájený |
Velikost balení | 250 g |
Složení | |
Pšeničná mouka | |
voda | |
pšeničný kvas (voda, pšeničná mouka, pšeničná kvasná kultura) | 11.0 % |
řepkový olej | |
droždí | |
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný) | |
cukr | |
přípravek | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina L-askorbová | |
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant) | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
1158 kJ / 100g | |
276.57 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3.1 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.4 g/100g | Sacharidy | 51.0 g/100g | z toho cukry | 3.5 g/100g | Bílkoviny | 8.9 g/100g | Sůl | 1.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: daný formou, neporušený, mírné propadnutí boků není na závadu, bez krajových patek. |
Vůně a chuť | Vůně: pečivová, příjemná, bez cizích pachů. |
Konzistence | Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé. |
Nadstandardní parametry | Obsahuje pšeničný kvas, těsto neobsahuje přídatné látky s výjimkou regulátoru kyselosti, kyseliny L-askorbové a látek obsažených v jedlé soli. |
Technologický postup | Výroba chleba nepřímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | sůl do 1,6 g/100g. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 14.01.2020 12:42:39 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 14.01.2020 12:42:39 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |