Tisk

Chléb toustový světlý 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaToastový a sandwichový pšeničný světlý chléb
Číslo cechovní normy2018-04-26-0384
Číslo výrobku2018-04-26-0384/2013
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

přípravek: pšeničná mouka, pšeničná a ječná sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), látka zlepšující mouku kyselina L askorbová.

octan  sodný je použit jako regulátor kyselosti.

Předkladatel
Společnost PENAM, a.s.
Cejl 504/38
60200, Brno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590077310048
Typ baleníPP sáček, balený, krájený
Velikost balení500 g
Složení
Pšeničná mouka
voda
pšeničný kvas (voda, pšeničná mouka, pšeničná kvasná kultura)11.0 %
řepkový olej
droždí
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
cukr
přípravek
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1158 kJ / 100g
276.57 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.4 g/100g
Sacharidy51.0 g/100g
z toho cukry3.5 g/100g
Bílkoviny8.9 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: daný formou, neporušený, mírné propadnutí boků není na závadu, bez krajových patek.
Kůrka, povrch: barva zlatohnědá, čistá, bez zřetelně obnažené střídky.
Střídka: barva světle zlatohnědá, rovnoměrně pórovitá, velmi pružná, nadýchaná, při promáčknutí prstem se vrátí do původní polohy, stejnoměrné jemnější póry rovnoměrně rozložené po celé ploše, stěny pórů tenké.
Krájení: rovný, nedrobivý řez.

Vůně a chuť

Vůně: pečivová, příjemná, bez cizích pachů.
Chuť: pečivová, příjemná, po použitých surovinách.

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé.

Nadstandardní parametry

Obsahuje pšeničný kvas, těsto neobsahuje přídatné látky s výjimkou regulátoru kyselosti, kyseliny L-askorbové a látek obsažených v jedlé soli.

Technologický postup

Výroba chleba nepřímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sůl do 1,6 g/100g.

Uživatel
Vytvořeno14.01.2020 12:43:53
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.01.2020 12:43:53
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený