Chléb toustový tmavý vícezrnný 250 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Toastový a sandwichový tmavý chléb |
Číslo cechovní normy | 2018-10-08-0399 |
Číslo výrobku | 2018-10-08-0399/2014 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo |
Charakteristika výrobku | chléb vícezrnný; octan sodný je použit jako regulátor kyselosti. |
Předkladatel | |
Společnost | PENAM, a.s. Cejl 504/38 60200, Brno Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8590077310048 |
Typ balení | PP sáček, balený, krájený |
Velikost balení | 250 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
Pšeničná mouka | |
voda | |
směs se semeny | 10 % |
pšeničný kvas (voda, pšeničná mouka, pšeničná kvasná kultura) | 8.0 % |
pšeničná celozrnná mouka | |
droždí | |
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný) | |
řepkový olej | |
přípravek | |
cukr | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina L-askorbová | |
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant) | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1166 kJ / 100g | |
278.48 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3.9 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.5 g/100g | Sacharidy | 49.0 g/100g | z toho cukry | 2.3 g/100g | Bílkoviny | 9.5 g/100g | Sůl | 1.3 g/100g |
Ostatní výživové hodnoty výrobku | |
vláknina | 4.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: daný formou, neporušený, mírné propadnutí boků není na závadu, bez krajových patek. |
Vůně a chuť | Vůně: pečivová, příjemná, bez cizích pachů. |
Konzistence | Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé. |
Nadstandardní parametry | Obsahuje pšeničný kvas, těsto neobsahuje přídatné látky s výjimkou regulátoru kyselosti, kyseliny L-askorbové a látek obsažených v jedlé soli. |
Technologický postup | Výroba chleba nepřímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | sůl do 1,6 g/100g. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 14.01.2020 12:51:39 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 14.01.2020 12:51:39 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |