Tisk

Chléb toustový tmavý vícezrnný 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaToastový a sandwichový tmavý chléb
Číslo cechovní normy2018-10-08-0399
Číslo výrobku2018-10-08-0399/2015
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

chléb vícezrnný;
směs se semeny 10 % (lněná semena, ovesné vločky, žitná celozrnná mouka, ječná krupice, slunečnicová semena, pražené ječné slady, pšeničné vločky);
přípravek: pšeničná mouka, pšeničná a ječná sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), látka zlepšující mouku kyselina L askorbová.

octan  sodný je použit jako regulátor kyselosti.

Předkladatel
Společnost PENAM, a.s.
Cejl 504/38
60200, Brno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590077310093
Typ baleníPP sáček, balený, krájený
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
Pšeničná mouka
voda
směs se semeny10 %
pšeničný kvas (voda, pšeničná mouka, pšeničná kvasná kultura)8.0 %
pšeničná celozrnná mouka
droždí
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
řepkový olej
přípravek
cukr
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1166 kJ / 100g
278.48 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.5 g/100g
Sacharidy49.0 g/100g
z toho cukry2.3 g/100g
Bílkoviny9.5 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina4.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: daný formou, neporušený, mírné propadnutí boků není na závadu, bez krajových patek.
Kůrka, povrch: barva tmavší hnědá, čistá, bez zřetelně obnažené střídky.
Střídka: barva tmavě zlatohnědá, rovnoměrně pórovitá, viditelná semena olejnin, velmi pružná, nadýchaná, při promáčknutí prstem se vrátí do původní polohy, stejnoměrné jemnější póry rovnoměrně rozložené po celé ploše, stěny pórů tenké.

Vůně a chuť

Vůně: pečivová, příjemná, bez cizích pachů.
Chuť: pečivová, příjemná, po použitých surovinách.

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé.

Nadstandardní parametry

Obsahuje pšeničný kvas, těsto neobsahuje přídatné látky s výjimkou regulátoru kyselosti, kyseliny L-askorbové a látek obsažených v jedlé soli.

Technologický postup

Výroba chleba nepřímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sůl do 1,6 g/100g.

Uživatel
Vytvořeno14.01.2020 13:09:17
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.01.2020 13:09:17
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený