Tisk

Chléb Sladový na grill 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaVícezrnný chléb
Číslo cechovní normy2018-10-12-0403
Číslo výrobku2018-10-12-0403/2070
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

chléb vícezrnný;

sladová směs: [ječná  sladová mouka, pšeničná špaldová karamelová sladová mouka, sladový extrakt (ječný slad, voda), žitná pražená sladová mouka, pšeničný lepek, pšeničná sladová mouka, pšeničné otruby, pšeničný špaldový sladový šrot, chmelová silice];

 

přípravek (pšeničná mouka, pšeničný lepek, bramborové vločky, látka zlepšující mouku kyselina L-askorbová);

Výrobek obsahuje 4,3 % sladových složek.
Výrobek může obsahovat stopy vajec, mléka, sójových bobů, vlčího bobu, skořápkových plodů a sezamových semen.

 

 

Předkladatel
Společnost PENAM, a.s.
Cejl 504/38
60200, Brno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590077318396
Typ baleníPP sáček, balený, krájený
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mouka (žitná, pšeničná)
voda
žitný kvas (žitná mouka, voda, kvasná mouka)
slunečnicová semena
sladová směs5 %
droždí
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
přípravek
cukr
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1183 kJ / 100g
282.54 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky5.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.6 g/100g
Sacharidy47.0 g/100g
z toho cukry2.6 g/100g
Bílkoviny8.6 g/100g
Sůl2.7 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina5.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled, tvar: klenutý, pravidelně formovaný, ve tvaru večky.
Kůrka, povrch: tmavěhnědé barvy rustikálního vzhledu, pomoučený povrch.
Střídka: pružná, vláčná, dobře propečená, pórovitá s viditelnými semeny slunečnice

Vůně a chuť

Vůně: příjemná chlebová, po sladu, bez cizích pachů.
Chuť: příjemná, chlebová, po použitých surovinách.

Konzistence

Konzistence: střída dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, měkká, u krájeného výrobku plátky celistvé, rovnoměrné šířky, nedrobivé.

Nadstandardní parametry

Obsahuje 60 % žitné mouky, 10% sladového přípravku a 15% slunečnicových semen na celkový obsah mlýnských obilných výrobků.
Těsto neobsahuje žádné konzervanty a přídatné látky s výjimkou enzymů, kyseliny L-askorbové a látek obsažených v jedlé soli.

Technologický postup

Výroba chleba nepřímým vedením, výroba těsta, zrání těsta, tvarování, kynutí, pečení, chladnutí, krájení a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sůl do 2,5 g/100g.

Uživatel
Vytvořeno09.03.2020 12:43:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.03.2020 12:43:49
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený