Tisk

Vejprnická majonéza

NázevHodnota
Cechovní normaMajonéza salátová pro lahůdkářské výrobky
Číslo cechovní normy2015-10-15-0032
Číslo výrobku2015-10-15-0032/0604
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - výrobky z vajec - majonézy
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost PAPEI, a.s.
Chelčického 627
413 01, Roudnice nad Labem
Česká republika
Definice balení
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení500 g
Složení
řepkový olej
ocet kvasný lihový
jedlá sůl
vaječné žloutky
pitná voda
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Základní výživové hodnoty
Tuky86 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.4 g/100g
Sacharidy0.1 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny1.55 g/100g
Sůl0.86 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

homogenní pastovitá hmota, barva smetanově bílá až slabě nažloutlá

Vůně a chuť

chuť slanokyselá, bez cizích příchutí, vůně typická pro majonézu, čistá, bez stop pachu po žluklém oleji,

Konzistence

pastovitá až polotuhá.

Nadstandardní parametry

řepkový olej v množství nejméně 70 % obsah žloutku nejméně 3 % neobsahuje konzervační látky.

Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.01.2019 08:12:33
VytvořilIvo Burger
Změněno03.01.2019 08:12:33
Procesní stav
Procesní stavSchválený