Tisk
Vánočka máslová s rozinkami a mandlemi, balená 600 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vánočka máslová s rozinkami a mandlemi |
Číslo cechovní normy | 2016-03-18-0110 |
Číslo výrobku | 2016-03-18-0110/0445 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo |
Charakteristika výrobku | Pšeničná mouka ČR; |
Předkladatel | |
Společnost | PECUD v.o.d. Žandov Zemská 535 417 12, Proboštov Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594008481968 |
Typ balení | sáček, etiketa termo |
Velikost balení | 600 g |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
Pšeničná mouka | 44 % |
pitná voda | 15.4 % |
Vaječná melanž | 9.7 % |
rozinky | 8.8 % |
máslo | 6.6 % |
cukr krupice | |
mandle | |
droždí | |
Zlepšující přípravek | |
vanilínový cukr | |
sůl | |
aroma | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
3 | Vejce - Vejce a výrobky z nich |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
8 | Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
1561 kJ / 100g | |
372.82 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 11 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 5.1 g/100g | Sacharidy | 57 g/100g | z toho cukry | 18 g/100g | Bílkoviny | 9.7 g/100g | Sůl | 0.71 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Výrobek typického tvaru, vytvarovaný ručním spletením pramenů těsta.Pravidelně formovaný, klenutý, vrchní kůrka kaštanově hnědá, lesklá, na bočních stranách kůrka světlejší, sypaná rovnoměrně mandlemi, spodní kůrka hnědá, čistá. |
Vůně a chuť | Typická pečivová, příjemná, po použitých přísadách – másle, rozinkách, mandlích. |
Konzistence | Střída dobře propečená rovnoměrně pórovitá, měkká. |
Nadstandardní parametry | Tradiční jemné pečivo bez přídatných látek, s výjimkou kyseliny askorbové a enzymů, které nemají v hotovém výrobku technologický význam. |
Technologický postup |
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 17.12.2018 13:53:12 |
Vytvořil | Martin Abraham |
Změněno | 17.12.2018 13:53:12 |
Změnil | Jakub Machala |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |