Tisk

Mazanec máslový 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaMazanec máslový s rozinkami a mandlemi
Číslo cechovní normy2017-11-29-0356
Číslo výrobku2017-11-29-0356/2033
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo
Charakteristika výrobku

zlepšující přípravek: PŠENIČNÝ LEPEK, PŠENIČNÁ MOUKA, PŠENIČNÁ SLADOVÁ MOUKA, SUŠENÝ KVAS (PŠENIČNÁ MOUKA, startovací kultura);
přípravek na mašlování: voda, hrachová bílkovina, glukózový sirup, rýžová bobtnavá mouka;
citrónové aroma: přírodní aroma, aroma extrakt, voda, glukózový sirup, sirup z invertního cukru, etylalkohol.

 

Recepturní množství vztažené k mouce je u másla 15%, cukr 18%, rozinky 10%, vaječná melanž 4%.

Předkladatel
Společnost ENPEKA a.s.
Jihlavská 1143/29
59101, Žďár nad Sázavou
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594005978218
Typ balenísáček
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
Pšeničná mouka
pitná voda
cukr
máslo9.5 %
rozinky (rozinky, rostlinný olej slunečnicový)
droždí
vaječná melanž (vejce, kyselina citrónová)
mandlové lupínky2.5 %
droždí
mořská sůl
cukr vanilínový ( cukr, aroma ethylvanilin)
citronové aroma
přípravek na mašlování
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1650 kJ / 100g
394.08 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky10.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.2 g/100g
Sacharidy63.4 g/100g
z toho cukry17.6 g/100g
Bílkoviny10.4 g/100g
Sůl0.8 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina2.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: výrobek typického kulatého tvaru, pravidelně formovaný, klenutý s vrchní kůrkou kaštanově hnědou, lesklou, sypanou mandlemi.

Střída: rovnoměrně pórovitá s barvou po použitých surovinách

Vůně a chuť

Vůně a chuť: typická pro daný výrobek a po použitých surovinách; bez cizích příchutí a pachů
Typická pečivová, příjemná, po použitých přísadách – másle, rozinkách, mandlích.

Konzistence

Střída dobře propečená rovnoměrně pórovitá, měkká.

Nadstandardní parametry

Tradiční jemné pečivo bez přídatných látek, s výjimkou kyseliny askorbové a enzymů, které nemají v hotovém výrobku technologický význam.

Technologický postup
  1. výroba těsta nepřímým způsobem na omládek,
  2. zrání těsta,
  3. dělení,
  4. ruční tvarování,
  5. kynutí,
  6. úprava před pečením,
  7. pečení,
  8. chladnutí,
  9. balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.02.2020 09:08:29
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.02.2020 09:08:29
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený