Vánočka máslová 600 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vánočka máslová s rozinkami a mandlemi |
Číslo cechovní normy | 2016-03-18-0110 |
Číslo výrobku | 2016-03-18-0110/1967 |
Zařazení dle legislativy | Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - jemné pečivo |
Charakteristika výrobku | rozepsané složky ze složení výrobku: zlepšující přípravek: PŠENIČNÝ LEPEK, PŠENIČNÁ MOUKA, PŠENIČNÁ SLADOVÁ MOUKA, SUŠENÝ KVAS (PŠENIČNÁ MOUKA, startovací kultura);
Recepturní množství vztažené k mouce je u másla 15%, cukr 18%, rozinky 10%, vaječná melanž 4%. |
Předkladatel | |
Společnost | ENPEKA a.s. Jihlavská 1143/29 59101, Žďár nad Sázavou Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594005974296 |
Typ balení | sáček |
Velikost balení | 600 g |
Způsob distribuce výrobku | vlastní prodejny, maloobchod |
Složení | |
Pšeničná mouka | |
pitná voda | |
cukr | |
máslo | 9.5 % |
rozinky (rozinky, rostlinný olej slunečnicový) | |
droždí | |
mandlové lupínky | 2.5 % |
vaječná melanž (vejce, kyselina citrónová) | |
zlepšující přípravek | |
mořská sůl | |
cukr vanilínový ( cukr, aroma ethylvanilin) | |
citronové aroma | |
přípravek na mašlování | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
3 | Vejce - Vejce a výrobky z nich |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
8 | Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
1650 kJ / 100g | |
394.08 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 10.4 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 5.2 g/100g | Sacharidy | 63.4 g/100g | z toho cukry | 17.6 g/100g | Bílkoviny | 10.4 g/100g | Sůl | 0.8 g/100g |
Ostatní výživové hodnoty výrobku | |
vláknina | 2.9 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: výrobek typického tvaru, ručním spletením pramenů těsta, pravidelně formovaný, klenutý s vrchní kůrkou kaštanově hnědou, lesklou, sypanou mandlemi. Střída: rovnoměrně pórovitá s barvou po použitých surovinách |
Vůně a chuť | Vůně a chuť: typická pro daný výrobek a po použitých surovinách; bez cizích příchutí a pachů |
Konzistence | Střída dobře propečená rovnoměrně pórovitá, měkká. |
Nadstandardní parametry | Tradiční jemné pečivo bez přídatných látek, s výjimkou kyseliny askorbové a enzymů, které nemají v hotovém výrobku technologický význam. |
Technologický postup |
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 24.08.2020 14:03:15 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 24.08.2020 14:03:15 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |