Tisk

Valašský špek

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1775
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód293603
Typ balenívakuově balené
Velikost balení0.7 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřový bok95 %
pitná voda
jedlá sůl
česnek
dextróza
kouřové aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 415: Xanthan (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1359 kJ / 100g
324.58 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky35.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.0 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny12.0 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je na povrchu zlatohnědé barvy, na řezu je bílé barvy s minimálním podílem svaloviny

Vůně a chuť

Chuť je mírně slaná, jemná po zauzení. Vůně je příjemná, typická, po zauzení.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez lepku;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (vepřový bok 95%);
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovinných přísad;

Technologický postup

Připravené boky nastříkneme, vymasírujeme a necháme s česnekem odstát. Poté tepelně upracujeme uzením a vařením. Po vychlazení se vakuově balí do plastové folie a etiketuje.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah lepku max. 20 mg/kg;
Listeria monocytogenes nepřitomna/25 g.

Uživatel
Vytvořeno30.09.2019 07:50:18
VytvořilDana Gabrovská
Změněno30.09.2019 07:50:18
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený