Tisk

Pašerácká klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá fermentovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0078
Číslo výrobku2016-08-08-0078/1776
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek trvanlivý fermentovaný. Na 100g výrobku bylo použito 135g masa.

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód295628
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení1.1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
koření
extrakty koření
dextróza
aroma
startovací kultura
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2162 kJ / 100g
516.36 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky47.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny17.0 g/100g
Sacharidy1.9 g/100g
z toho cukry1.1 g/100g
Bílkoviny21.0 g/100g
Sůl3.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do kouři prostupného střeva, na povrchu je paprikově hnědé barvy, povrch je vrásčitý. Na řezu je patrná mozaika použité tmavě červené libové a světlé tučné suroviny.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je pikantní, jemná v důskedku fermentačních procesů, přiměřeně slaná.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez lepku;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (Na 100g výrobku bylo použito 135g masa.);
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovinných přísad.

Technologický postup

V kutru zasekáme libovou část masa, přidáme startovací kulturu. Poté přidáme tučnou část suroviny, koření a pragandu. Plníme do kouři propustných střev, přetáčíme a klipsujeme. Poté se zakuřuje a následně suší. Výrobek je zabalen v ochranné atmosféře v plastové folii.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.06.2019 15:13:19
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.06.2019 15:13:19
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený