Tisk

Valašská klobása s divokým česnekem 600 g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1784
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný.

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód8594013393058
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení600 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso89 %
pitná voda
bramborový škrob
jedlá sůl
medvědí (divoký) česnek0.4 %
česnek
směs koření
kvasnicový extrakt
dextróza
extrakty koření
aroma
kouřové aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1147 kJ / 100g
273.94 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky26.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.8 g/100g
Sacharidy2.8 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny15.0 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do vepřového střeva, na povrchu zlatavěhnědé barvy s vystupujícími kousky medvědího česneku. Na řezu je patrná mozaika použité libové a tučné suroviny, divokého česneku a koření

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je po použitém koření a po uzení.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez lepku;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (89%);
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovinných přísad;
Přírodní střevo.

Technologický postup

Do připravené spojky zasekáme surovinu na vložku a promícháme v kutru. Narážíme do vepřových střev, klipsujeme, udíme, vaříme, vychladíme. Výrobek je zabalen v ochranné atmosféře v plastové folii.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.06.2019 16:38:26
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.06.2019 16:38:26
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený