Tisk

Valašská klobása se sýrem

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1782
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný.Sýr(10%)(mléko, jedlá sůl,chlorid vápenatý,mlékárenské kultury,syřidlo

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód292351
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso90 %
pitná voda
sýr
jedlá sůl
koření
dextróza
česnek
aroma
extrakty koření
aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
929 kJ / 100g
221.88 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.7 g/100g
Sacharidy0.8 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl1.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do vepřového střeva, na povrchu zlatavěhnědé barvy. Na řezu je patrná mozaika použité suroviny, sýru a koření.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je po sýru, použitém koření a po uzení.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

.

Bez lepku
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (85%);
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovinných přísad;
Přírodní střevo.

Technologický postup

Do předem připraveného štesu přimícháme prát, přidáme koření, zasekáme sýr a promícháme v kutru. Narážíme do vepřových střev, klipsujeme, udíme, vaříme, vychladíme. Výrobek je zabalen v ochranné atmosféře v plastové folii.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.06.2019 15:49:53
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.06.2019 15:49:53
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený