Tisk

Klobása se sýrem

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/2317
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Předkladatel
Společnost Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
595 01, Velká Bíteš
Česká republika
Definice balení
EAN kód2914610000009
Typ balenívakuové balení
Velikost balení1.6 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso70 %
Eidamská cihla 30% (pasterované mléko, mléčné bakterie, syřidlo, jedlá sůl)12 %
pitná voda
jedlá sůl
koření a extrakty koření
dextróza
cukr
sušená zelenina (česnek)
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
modifikovaný škrob
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1294 kJ / 100g
309.05 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky26.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.8 g/100g
Sacharidy1.3 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny16.3 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do vepřového střeva, na povrchu zlatavěhnědé barvy. Na řezu je patrná mozaika použité suroviny, sýru a koření

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je po sýru, použitém koření a po uzení.

Konzistence

soudržná

Nadstandardní parametry

.

Bez lepku
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (70 %);
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovinných přísad;
Přírodní střevo.

Technologický postup

Vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury – narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel
Vytvořeno22.09.2020 07:44:07
VytvořilDana Gabrovská
Změněno22.09.2020 07:44:07
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Česká chuťovka
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g