Spišská klobása
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/2041 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o. Růžová 225 595 01, Velká Bíteš Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 2903560000009 |
Typ balení | vakuové balení |
Velikost balení | 1.7 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 91 % |
hovězí maso | |
česnek | |
jedlá sůl | |
koření | |
sušená zelenina (česnek) | |
kvasničný extrakt | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant) | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 160 c: Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin (Barvivo) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1254 kJ / 100g | |
299.5 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 25.8 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 9.6 g/100g | Sacharidy | 1.2 g/100g | z toho cukry | 0.2 g/100g | Bílkoviny | 16.5 g/100g | Sůl | 2.2 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu – vepřovému střevu. Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a česneku. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině. |
Konzistence | pevná, pružná, po ohřátí křehká |
Nadstandardní parametry | . Bez lepku |
Technologický postup | Vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury – narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění |
Uživatel | |
Vytvořeno | 10.02.2020 14:09:46 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 10.02.2020 14:09:46 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Ocenění a značky kvality | |
Klasa | |
Regionální potravina | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |