Tisk

Spišská klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/2041
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Předkladatel
Společnost Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.
Růžová 225
595 01, Velká Bíteš
c
Definice balení
EAN kód2903560000009
Typ balenívakuové balení
Velikost balení1.7 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso91 %
hovězí maso
česnek
jedlá sůl
koření
sušená zelenina (česnek)
kvasničný extrakt
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E 451 - Trifosforečnany
E 160 c: Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin (Barvivo)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1254 kJ / 100g
299.5 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky25.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.6 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny16.5 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je je hrubo zrněný po použitém mase do vložky. Povrchový vzhled a barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu – vepřovému střevu. Povrch je mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a česneku. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry

.

Bez lepku
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (91 %);
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovinných přísad;
Přírodní střevo.

Technologický postup

Vepřové maso + technologické přísady + šupinový led – kutrování – vymíchání spojky –přimíchání vložky dle receptury – narážení – sušení – uzení- tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut), zchlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Provádí se běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění

Uživatel
Vytvořeno10.02.2020 14:09:46
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.02.2020 14:09:46
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Regionální potravina
Procesní stav
Procesní stavSchválený